Ik heb nog een financiering op mijn auto, kan ik deze nu wel verkopen?

Ja dat kan maar is afhankelijk van het type financiering. 

Welke stappen moet je ondernemen om een auto met een nog lopende financiering toch te kunnen verkopen? Je zult toestemming voor de verkoop moeten krijgen van de financieringsmaatschappij. Als zij akkoord gaan met de verkoop, ondanks de nog lopende financiering, zul je het openstaande/overname saldo, inclusief de eventuele boete voor vroegtijdig inlossen, moeten opvragen en aan ons moeten overdragen.

Bij de overdracht zullen wij het openstaande/overname saldo inclusief de eventuele boete voor vroegtijdig inlossen in 1 keer inlossen bij de financieringsmaatschappij. Nadat de volledige financiering is ingelost zal de financieringsmaatschappij het overschrijvingsbewijs of de tenaamstellingscodes vrijgeven zodat de auto overgeschreven kan worden.


Voorbeeld van voortijdige verkoop

Je verkoopt ons een auto voor € 15.000 euro en hebt op het moment van verkopen nog € 10.000,- aan financiering (inclusief de eventuele boete voor vroegtijdig inlossen) openstaan bij de financieringsmaatschappij. Wij zullen de € 10.000,- dan inlossen bij de financieringsmaatschappij. Na verwerking van de administratie zal het overschrijvingsbewijs worden afgegeven of zullen de tenaamstellingscodes worden vrijgegeven. Zodra de auto is overgeschreven zal de resterende € 5.000,- worden overgemaakt.


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.