Meest gestelde vragen

Wij snappen dat je wellicht nog een paar vragen hebt over onze website. Hieronder zie je een lijst met meest voorkomende vragen. Mocht jouw vraag er toch niet tussen zitten neem dan gerust even contact met ons op.

 Er zijn twee mogelijkheden:

1. Je hebt op onze website de gevraagde gegevens ingevuld en hebt al een biedingsprijs van ons ontvangen zowel telefonisch als bevestigd per mail.
2. Je hebt online geen gegevens doorgegeven.

Lees meer

Het overeengekomen verkoopbedrag voor je auto wordt door ons betaald door overmaking vanaf onze bankrekening bij Rabobank. Daartoe zijn wij wettelijk verplicht omdat het accepteren van grote bedragen aan contant geld zou kunnen bijdragen aan fraude. We maken het bedrag over voordat je ons pand verlaat, op het door jou vooraf opgegeven bankrekeningnummer. 

Lees meer

Je ontvangt het vrijwaringsbewijs bij ons direct bij de overdracht van je auto. Met dit document geef je aan dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op naam staat waardoor je je niet meer verantwoordelijk bent voor eventuele verkeersovertredingen en verkeersboetes. Ook de houderschapsbelasting (wegenbelasting) stopt automatisch.

Lees meer

Heb je de gegevens online juist en compleet ingevuld en lever je de auto en toebehoren op zoals overeengekomen, dan ontvang je de prijs zoals door ons online is afgegeven.

Lees meer 

Ja, hoewel technisch gezien je een auto alleen kunt verkopen als deze volledig is afbetaald. Je hebt immers geen overschrijvingsbewijs of de tenaamstellingscode. Als iemand zijn of haar auto wil verkopen terwijl de financiering nog lopend is zijn daar doorgaans gegronde redenen voor.

Lees meer

We begrijpen heel goed dat je de beste mogelijke prijs voor de door jou aangeboden auto wilt ontvangen. Wij van mooieautobesteprijs.nl doen hier ons uiterste best voor. Het zou zeer prettig zijn als we binnen enkele dagen reactie van je ontvangen of je hiermee akkoord gaat.

Lees meer 

 Kleine gebruiksschades aan je auto, zoals een kleine lakschade, zijn vaak geen probleem. Zijn in het verleden gebruiksschades vakkundig hersteld dan is dit meestal geen probleem. Het wordt anders als de auto die je wilt verkopen veel schade heeft en/of wat wij noemen een "ernstig schadeverleden" heeft. 

Lees meer

Het voordeel van inruilen van je auto bij een (merk)dealer is dat je niet zelf hoeft te adverteren op verschillende marktplaats of autoscout24 en dat je hieraan geen geld en tijd hoeft te besteden. Ondanks dit voordeel kan het toch interessanter zijn om niet te kiezen voor inruil maar voor verkoop. 

Lees meer

De factoren merk, model, technische staat zijn belangrijk maar de leeftijd en de kilometerstand van de te verkopen auto zijn het belangrijkste voor de hoogte van de opbrengst/verkoopprijs. Een goede combinatie van leeftijd en kilometrage is natuurlijk helemaal goed.

Lees meer 

Uiteraard taxeren wij graag - gratis en geheel vrijblijvend - ook jouw auto. Ons team van taxateurs is hierin bijzonder bedreven want doet dit de hele dag. Welk merk of type je ook hebt, als geen ander weten onze taxateurs precies wat er belangrijk is aan de auto en dus wat zorgt voor waardeverhoging en wat eventueel een waardevermindering veroorzaakt.

Lees meer

Als je auto aan ons verkoopt dienen we de gebruikelijke documenten van je te ontvangen.
Vanaf 1 januari 2014 zijn zowel alle nieuwe als gebruikte auto's waaronder bestelauto's?? overgeschreven met een kentekencard (pasformaat). Sinds die datum zijn er geen autopapieren meer voor betreffende auto's. 

Lees meer

Als je auto aan ons verkoopt dienen we je NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats) van je te ontvangen maar ook je telefoonnummer (vast en/of mobiel) en het liefst ook je e-mail adres. Uiteraard dienen we ook het bankrekeningnummer te ontvangen waarop we het overeengekomen bedrag kunnen storten.

Lees meer

Ja dit kan, maar alleen als je aantoonbaar gemachtigd bent door de rechtsgeldige eigenaar van de te verkopen auto. De mogelijkheid van machtigen geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Lees meer

Als je je auto aan ons verkoopt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat alles verloopt zoals is afgesproken. Voor alle duidelijkheid hanteren we daarom een inkoopverklaring (inkoopdocument) waarin de meest relevante gegevens met de door jou aan ons verkochte auto vermelden.

Lees meer 

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het verkopen van je auto. Het verkopen van je auto aan mooieautobesteprijs.nl is geheel kosteloos. Anders dan bij diverse landelijk actieve online inkooporganisaties rekenen wij geen kosten voor onze service. 

Lees meer 

Uiteraard vinden we het altijd jammer als een verkoop alsnog niet doorgaat, maar we gaan er vanuit dat je heel gegronde redenen hebt als je alsnog afziet van je verkoop. Natuurlijk horen we graag waarom je je auto alsnog niet aan ons wilt verkopen.

Lees meer 

De fiscale waarde van je auto vormt de grondslag voor de verrekening van het privégebruik door de Belastingdienst. Dit is van belang wanneer de auto zakelijk wordt aangeschaft en ook voor privé wordt gebruikt.

Lees meer

Uiteraard ben je ook zonder afspraak van harte welkom op Koningsweg 14 in Soest. Tip: maak tevoren een afspraak. Het taxeren van je auto, het maken van een proefrit kan even tijd in beslag nemen.

Lees meer

Mooieautobesteprijs.nl heeft, zoals de naam al aangeeft, een formule waarbij wij de beste prijs geven voor de mooiste auto's. Om dit waar te maken hebben wij gekozen om alleen auto's tot 75.000km in te kopen (uitzonderingen daargelaten).

Lees meer 

Een tikfoutje is natuurlijk menselijk, controleer of je het kenteken goed hebt ingevuld. Heb je dat maar wordt het kenteken van de door jou aangeboden auto niet herkend? Dan moet de fout in ons systeem zitten.  

Lees meer 

Veel consumenten vragen zich af wat de beste tijd is om hun auto te verkopen. Eigenlijk is die vraag niet echt moeilijk te beantwoorden. Want de verkoop van auto's, zowel nieuwe auto's als occasions gaat tegenwoordig het gehele jaar door. 

Lees meer 

Natuurlijk ben je benieuwd naar de waarde van je auto en wil je weten welk bedrag je uiteindelijk na verkoop krijgt overgemaakt op je bankrekening. Wat is de waarde van je auto en welke prijs kun je er voor krijgen?

Lees meer 

Uit marktinformatie is gebleken dat de meeste automobilisten een voorkeur hebben voor een auto met een neutrale kleur zoals zwart, midden-grijs, antraciet of donkerblauw. Een zwarte auto heeft dan ook op zich een hogere waarde dan bijvoorbeeld een rode, oranje, roze, knalgele of knalgroene auto als de overige specificaties hetzelfde zouden zijn. 

Lees meer

Op deze heel begrijpelijke vraag is hier niet direct een pasklaar antwoord te geven.
De opbrengst van je auto is namelijk afhankelijk van allerlei kenmerken.

Lees meer

Misschien vraag je je af waar al die moeite goed voor is. Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel voor de hand liggend. Een auto die niet schoon is ziet er ten eerste minder aantrekkelijk uit, want ook bij een auto geldt dat een eerste indruk heel belangrijk is.

Lees meer 

Wat is de (markt)waarde van je auto? De waarde van een product wordt bepaald door wat mensen bereid zijn op dat moment ervoor te betalen. Dit principe van vraag en aanbod geldt natuurlijk ook voor auto's.

Lees meer

Eigenlijk is dit een beetje een niet te beantwoorden vraag. Je weet immers niet of bijvoorbeeld de Nederlandse economie er volgend jaar beter voor staat en of consumenten daardoor bereid zijn en in staat zijn om meer geld uit te geven aan een auto.

Lees meer

Natuurlijk zouden we het spijtig vinden als de verkoop van jouw auto alsnog niet doorgaat, maar we gaan er vanuit dat je dan je heel goede redenen hiervoor hebt. Die reden of redenen horen we natuurlijk graag maar het opgeven daarvan aan ons niet verplicht.

Lees meer 

Uiteraard gaan we er van uit dat de gegevens die je via onze website aan ons hebt doorgegeven correct en volledig zijn. Ben je je reservesleutel/card kwijt, geef dat dan aan door bij je aanmelding.

Lees meer 

Op zich hoeft het geen onoverkomelijk probleem te zijn als de APK verlopen is van de auto die je wilt verkopen. Natuurlijk is het van belang wat de reden is dat de APK verlopen is. Want er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn voor het feit dat de APK niet verlengd is.

Op zich hoeft het geen onoverkomelijk probleem te zijn als er in jouw auto is gerookt. Is er gerookt in de auto en is er een rookgeur waarneembaar, geef dit dan aan bij je online aanmelding.

Lees meer 

Het hoeft op zich geen onoverkomelijk probleem te zijn als je auto naar hond ruikt. Veel mensen beschouwen hun hond ongeveer als een gezinslid en nemen hun huisdier mee in de auto.

Lees meer 

Het verkopen van je auto zonder kentekenbewijs is niet mogelijk. Het is in ons land namelijk zo geregeld dat zonder compleet kentekenbewijs of kentekencard met 1e en 2e tenaamstellingscode een auto niet van naam kan worden overgeschreven. Hierdoor kan de wegenbelasting (houderschapsbelasting) niet worden overgezet en kan de verzekering niet worden stopgezet. 

Lees meer 

Heb je een mooie bestelwagen en wil je die verkopen? Je bent van harte welkom. Wij zijn gespecialiseerd in personenauto's maar wij kopen ook allerlei bestelwagens in waaronder bestelwagens met een enkele cabine, bestelwagens met een dubbele cabine, pick-up bestelwagens, etc.

Nee, wij kopen geen motoren in. Wij zijn gespecialiseerd in personenauto's en kopen ook bestelwagens zoals bestelwagens met een enkele cabine, bestelwagens met een dubbele cabine en pick-up bestelwagens in.

 Nee, wij kopen geen schadeauto's in. Heeft je auto de gebruikelijke kleine gebruikssporen, parkeerkrasjes of een deukje, dan is dat geen enkel probleem.

De catalogusprijs is de officiële nieuwprijs van de personenauto of bestelauto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven. Voor alle duidelijkheid: deze catalogusprijs van een auto is inclusief...

Lees meer

Het verkopen van je personenauto of bedrijfswagen via marktplaatsachtige internetbedrijven lijkt misschien heel aantrekkelijk. Maar voor velen, zeker voor degenen die niet goed thuis zijn in de automarkt en/of niet heel bedreven zijn in prijsonderhandelingen, is het verkopen van je auto via marktplaatsen niet aan te raden. 

Lees meer

Een nadeel van het verkopen van je auto aan een (merk)dealer is dat zij gespecialiseerd zijn in het verkopen van auto's en niet in het inkopen van auto's. De kans bestaat dat verschillende autodealers elk een verschillend bod zullen uitbrengen op jouw auto. 

Lees meer

Er zijn allerlei partijen waaraan je als particulier tegenwoordig je auto kunt verkopen. Natuurlijk zijn er allerlei ronkende reclamespotjes op TV die iedereen willen geloven dat je ongeveer met 3 muisklikken elke auto voor een topprijs kunt verkopen. 

Lees meer

Het overschrijven van je auto gaat tegenwoordig volledig digitaal. De overschrijving van je auto verzorgen wij ter plekke voor je in ons eigen kenteken-kantoor. Je hoeft dus niet meer naar het kentekenloket (o.a. postkantoor) om de auto over te schrijven.

Lees meer

Nadat je auto door ons is overgeschreven krijg je een vrijwaringsbewijs. Met dit document kun je aantonen dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op naam staat van de vorige eigenaar.

Lees meer

Er is geen wettelijk verplichte bewaartijd voor een vrijwaringsbewijs. We raden je wel aan om je vrijwaringsbewijs altijd te bewaren. 

Lees meer

Je kunt de verzekering van je auto opzeggen zodra je het vrijwaringsbewijs hebt ontvangen. De beëindiging van de verzekering voor jouw auto kun je natuurlijk ook de dag na het ontvangen van het vrijwaringsbewijs laten ingaan.

Lees meer

De wegenbelasting (houderschapsbelasting) hoef je niet zelf op te zeggen. Deze opzegging gaat geheel automatisch zodra de auto is overgeschreven van naam en jij dus het vrijwaringsbewijs hebt ontvangen. 

Lees meer

Alleen in uitzonderlijke situaties is het, in overleg, mogelijk dat we je auto ophalen. We heten je van harte welkom in onze vestiging in Soest waar we alle benodigdheden hebben om de verkoop van je auto vlot af te wikkelen.

Lees meer

Ben je ondernemer? Dan kun je bij aanschaf van een BTW-auto de BTW terugvorderen. Bij een marge-auto is dit niet mogelijk omdat een marge-auto particulier eigendom is geweest waardoor de BTW al betaald is. 

Ja het is mogelijk om je auto van de zaak aan ons te verkopen. De auto van de zaak staat in de boekhouding van jouw bedrijf en zal daar uit verwijderd moeten worden. Voor deze transactie zul je een factuur moeten maken want je verkoopt een product vanuit jouw bedrijf. 

Lees meer


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


 

© mooieautobesteprijs B.V.