Hoe belangrijk is de leeftijd van mijn auto?

De factoren merk, model, technische staat zijn belangrijk maar de leeftijd en de kilometerstand van de te verkopen auto zijn het belangrijkste voor de hoogte van de opbrengst/verkoopprijs. Een goede combinatie van leeftijd en kilometrage is natuurlijk helemaal goed.


Leeftijd en aantal kilometers

Een voorbeeld: iemand heeft een auto van 10 jaar oud met een kilometerstand van 20.000 te koop staan. Dit houdt in dat deze auto gemiddeld 2.000 kilometer per jaar heeft gereden. Het voordeel hiervan is dat de motor minder is gaan slijten omdat het gebruik is uitgespreid over een relatief groot aantal jaren.

Voor de motor van een auto geldt in zijn algemeenheid: stilstand is achteruitgang. Anders gezegd: de motor van een auto is gebouwd om te rijden en niet om stil te staan. Een jonge auto met een flink aantal kilometers op de teller heeft hierdoor zeker prima verkoopkansen. Een dergelijke auto heeft namelijk weinig stil gestaan want heeft voornamelijk gereden en is dus regelmatig op bedrijfstemperatuur geweest. Duidelijk zal zijn: niet alleen de leeftijd van de auto is belangrijk, de kilometerstand is minstens zo belangrijk. Onnodige te vermelden dat een jonge auto met een lage kilometerstand een hogere opbrengst heeft dan een oude auto met die al meer dan 200.000 kilometers gereden heeft. Wij kopen overigens alleen auto’s met een kilometerstand van maximaal 100.000. 


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.