Hoe gaat het overschrijven in zijn werk?

Het overschrijven van je auto gaat tegenwoordig volledig digitaal. De overschrijving van je auto verzorgen wij ter plekke voor je in ons eigen kenteken-kantoor. Je hoeft dus niet meer naar het kentekenloket (o.a. postkantoor) om de auto over te schrijven.


Vrijwaringsbewijs

Nadat je auto door ons is overgeschreven krijg je een vrijwaringsbewijs waarmee je kunt aantonen dat je geen eigenaar meer bent van de auto en dat je dus ook niet meer verantwoordelijk bent voor eventuele verkeersovertredingen en verkeersboetes. Uiteraard stopt dan ook de houderschapsbelasting (wegenbelasting).

 

Welke gegevens nodig bij overschrijving?

Als je auto aan ons verkoopt en we je auto dus gaan overschrijven dienen we je
NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats) van je te ontvangen evenals je telefoonnummer (vast en/of mobiel) en het liefst ook je e-mail adres. Om het overeengekomen bedrag te kunnen betalen moeten we uiteraard ook jouw bankrekeningnummer ontvangen.

Sinds 1 januari 2014 zijn alle nieuwe en gebruikte auto’s. overgeschreven via een zogenoemde kentekencard op pasjesformaat. Sinds die datum zijn er geen autopapieren meer voor betreffende auto’s. Is het kenteken deel 1 van je auto voor 1 januari 2014 afgegeven, dan dien je in het bezit te zijn van autopapieren. Neem het origineel hiervan mee bij als je je auto aan ons verkoopt en laat overschrijven.

Benodigde documenten voor de overschrijving:


1a. Autopapieren

- Kentekenbewijs deel 1A van jouw auto.
- Kentekenbewijs deel 1B van jouw auto.
- Overschrijvingsbewijs (deel 2) van jouw auto.

Of


1b. Kentekencard/kentekenbewijs

- Kentekencard van de personenauto die je wilt laten overschrijven.
- 1e deel van de tenaamstellingscode (deze heb je ontvangen bij aflevering van je auto).
- 2e deel van de tenaamstellingscode (deze kreeg je gelijktijdig met de kentekencard).

Voorafgaand aan de overschrijving van je auto dien je een compleet kentekenbewijs in te leveren. Is je kentekenbewijs onverhoopt niet compleet? Vraag de ontbrekende documenten dan (opnieuw) aan op de website van RDW: www.rdw.nl. Je moet er rekening mee houden dat de ontvangst van de ontbrekende documenten enige tijd kan duren.


2. APK keuringsrapport

Bij het overschrijven van je auto dienen we eveneens het originele APK keuringsrapport te kunnen inzien.


3. (Onderhouds)boekjes

Vanzelfsprekend willen we ook de onderhoudshistorie van je auto kunnen bekijken. Voorafgaand aan de overschrijving van je auto dienen we dan ook (onderhouds)boekjes te ontvangen.

  

4. Geldig legitimatiebewijs

Voorafgaand aan het overschrijven van je auto aan dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) aan ons te overleggen.

  

5. Bankpas

Neem, als we de auto gaan overschrijven, ook de bankpas mee van het bankrekeningnummer waarop we het overeengekomen verkoopbedrag moeten storten. 


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.