Hoe lang moet ik mijn vrijwaringsbewijs bewaren?

Er is geen wettelijk verplichte bewaartijd voor een vrijwaringsbewijs. We raden je wel aan om je vrijwaringsbewijs altijd te bewaren. Als je in het bezit bent van een origineel vrijwaringsbewijs loop je geen enkel risico bij eventueel valselijk gebruik van het kenteken en bij een eventuele administratieve fout.


Ontvangst vrijwaringsbewijs?

Je ontvangt het vrijwaringsbewijs bij ons direct bij de overdracht van je auto. Met jouw vrijwaringsbewijs geef je aan dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op naam staat waardoor je je niet meer verantwoordelijk bent voor eventuele verkeersovertredingen en verkeersboetes.Ook de houderschapsbelasting (wegenbelasting) stopt automatisch.


Overschrijven en vrijwaringsbewijs

Om een vrijwaringsbewijs te ontvangen dienen we je auto over te schrijven. De overschrijving van een auto gaat tegenwoordig volledig digitaal. Wij verzorgen het overschrijven van je auto ter plekke voor je in ons eigen kentekenkantoor. Anders dan voorheen hoef je dus niet meer naar het kentekenloket (o.a. postkantoor) om je auto over te schrijven en een vrijwaringsbewijs te ontvangen.

Kentekencard

Sinds 1 januari 2014 zijn nieuwe en gebruikte auto’s overgeschreven via een kentekencard op creditcardformaat. Vanaf die datum zijn er geen autopapieren meer voor personenauto’s.


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.