Is een zwarte auto meer waard dan een rode?

Uit marktinformatie is gebleken dat de meeste automobilisten een voorkeur hebben voor een auto met een neutrale kleur zoals zwart, midden-grijs, antraciet of donkerblauw. Een zwarte auto heeft dan ook op zich een hogere waarde dan bijvoorbeeld een rode, oranje, roze, knalgele of knalgroene auto als de overige specificaties hetzelfde zouden zijn.


Zwart veel gevraagd

Het voorgaande klinkt misschien wat ingewikkeld maar eigenlijk is het eenvoudig. Stel je het volgende voor: er zijn twee auto’s, beide zijn van hetzelfde Duitse merk, zijn exact even oud, zijn helemaal gelijk wat betreft modeluitvoering, hebben allebei geen lakschade, de technische staat en al het overige is gelijk maar de ene is zwart en de andere is groen. De zwarte auto maakt dan kans op een hogere prijs, omdat er meer mensen zijn die van een zwarte auto houden dan van een groene. Dit is natuurlijk een volkomen theoretische situatie: auto’s zijn nooit volkomen gelijk. De prijs die je ontvangt is natuurlijk ook nog afhankelijk van het aanbod van anderen.


Wit: trendgevoelig

Automobilisten hebben dus een voorkeur voor neutrale kleuren en vooral voor zwart. De kleur wit is veel minder gewild dan bijvoorbeeld zwarte auto’s maar verschilt sterk per jaar. Wit is dus een trendgevoelige kleur voor auto’s. Vele automobilisten vinden metallic lak mooi. Heb je een auto met zwart metallic lak? Mooi, want mits al het overige aan je auto gunstig is, levert dat doorgaans een hogere waarde op dan een auto met gewone lak.

Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.