Kan ik mijn auto verkopen zonder kentekenbewijs?

Het verkopen van je auto zonder kentekenbewijs is niet mogelijk. Het is in ons land namelijk zo geregeld dat zonder compleet kentekenbewijs of kentekencard met 1e en 2e tenaamstellingscode een auto niet van naam kan worden overgeschreven. Hierdoor kan de wegenbelasting (houderschapsbelasting) niet worden overgezet en kan de verzekering niet worden stopgezet. 


Kentekenbewijs kwijt?

Ben je het kentekenbewijs kwijt van de auto die je aan ons wilt verkopen? Dat hoeft op zich geen probleem te zijn maar je dient dan wel zelf een nieuw kentekenbewijs aan te vragen via de website van de RDW: https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-kentekenbewijs/nieuwe-tenaamstellingscode-aanvragen

Bedenk wel dat hieraan kosten zijn verbonden. Heb je een lease-auto of is de auto gefinancierd, ben je je kentekenbewijs kwijt en wil je je auto verkopen? Neem dan contact op met de leasemaatschappij of de financieringsmaatschappij. Alleen zij kunnen een nieuwe tenaamstellingscode voor jouw auto aanvragen.  


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.