Wanneer moet ik de wegenbelasting opzeggen?

De wegenbelasting (houderschapsbelasting) hoef je niet zelf op te zeggen. Deze opzegging gaat geheel automatisch zodra de auto is overgeschreven van naam en jij dus het vrijwaringsbewijs hebt ontvangen.


Vrijwaringsbewijs en wegenbelasting

Je ontvangt het vrijwaringsbewijs bij ons direct bij de overdracht van je auto. Met jouw vrijwaringsbewijs geef je aan dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op naam staat waardoor je je niet meer verantwoordelijk bent voor eventuele verkeersovertredingen en verkeersboetes. Zodra de auto is overgeschreven op naam stopt voor jou automatisch de verplichte betaling van wegenbelasting (houderschapsbelasting).


Overschrijven en vrijwaringsbewijs

Om een vrijwaringsbewijs te ontvangen en dus de verplichte betaling van wegenbelasting (houderschapsbelasting) te stoppen dienen we je auto over te schrijven. Dat gaat tegenwoordig volledig digitaal en verzorgen wij ter plekke voor je in ons eigen kentekenkantoor. Anders dan voorheen hoef je niet meer naar het kentekenloket (o.a. postkantoor) om je auto over te schrijven, een vrijwaringsbewijs te ontvangen en de wegenbelasting (houderschapsbelasting) op te zeggen.


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.