Wanneer ontvang ik mijn vrijwaringsbewijs?

Je ontvangt het vrijwaringsbewijs bij ons direct bij de overdracht van je auto. Met dit document geef je aan dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op naam staat waardoor je je niet meer verantwoordelijk bent voor eventuele verkeersovertredingen en verkeersboetes. Ook de houderschapsbelasting (wegenbelasting) stopt automatisch.


Overschrijven en vrijwaringsbewijs

Om een vrijwaringsbewijs te ontvangen dienen we je auto over te schrijven. De overschrijving van een auto gaat tegenwoordig volledig digitaal. Wij verzorgen het overschrijven van je auto ter plekke voor je in ons eigen kentekenkantoor. Anders dan voorheen hoef je dus niet meer naar het kentekenloket (o.a. postkantoor) om je auto over te schrijven en een vrijwaringsbewijs te ontvangen.


Gegevens benodigd voor vrijwaringsbewijs

Als je je auto aan ons verkoopt, we je auto gaan overschrijven waarna je van ons een vrijwaringsbewijs ontvangt, dienen we jouw naam, adres en woonplaats te ontvangen evenals je telefoonnummer (vast en/of mobiel) en het liefst ook jouw e-mail adres. Om het overeengekomen verkoopbedrag over te kunnen moeten we uiteraard ook jouw bankrekeningnummer ontvangen.

Sinds 1 januari 2014 zijn nieuwe en gebruikte auto’s overgeschreven via een kentekencard op creditcardformaat. Vanaf die datum zijn er geen autopapieren meer voor personenauto’s en bestelwagens. Is het kenteken deel 1 van je auto eerder dan 1 januari 2014 afgegeven, dan dien je in het bezit te zijn van autopapieren. Neem je originele autopapieren mee bij als je je auto aan ons verkoopt en laat overschrijven voor het ontvangen van een vrijwaringbewijs.


Benodigde documenten voor de overschrijving:


1a. Autopapieren


- Kentekenbewijs deel 1A van jouw auto.
- Kentekenbewijs deel 1B van jouw auto.
- Overschrijvingsbewijs (deel 2) van jouw auto.

Of


1b. Kentekencard/kentekenbewijs


- Kentekencard van de personenauto die je wilt laten overschrijven.
- 1e deel van de tenaamstellingscode (deze heb je ontvangen bij aflevering van je auto).
- 2e deel van de tenaamstellingscode (deze kreeg je gelijktijdig met de kentekencard).


 

Voorafgaand aan de overschrijving van je auto dien je een compleet kentekenbewijs in te leveren. Is je kentekenbewijs onverhoopt niet compleet? Vraag de ontbrekende documenten dan (opnieuw) aan op de website van RDW: www.rdw.nl. Je moet er rekening mee houden dat de ontvangst van de ontbrekende documenten enige tijd kan duren.


2. APK keuringsrapport


Bij het overschrijven van je auto dienen we eveneens het originele APK keuringsrapport te kunnen inzien.


3. (Onderhouds)boekjes


Vanzelfsprekend willen we ook de onderhoudshistorie van je auto kunnen bekijken. Voorafgaand aan de overschrijving van je auto dienen we dan ook (onderhouds)boekjes te ontvangen.

 

4. Geldig legitimatiebewijs


Voorafgaand aan het overschrijven van je auto aan dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) aan ons te overleggen.


 

5. Bankpas


Neem, als we de auto gaan overschrijven, ook de bankpas mee van het bankrekeningnummer waarop we het overeengekomen verkoopbedrag moeten storten. 


Terug naar FAQ

Typ hier uw tekst...


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.