Wanneer krijg ik het meeste geld voor mijn auto?

Op deze heel begrijpelijke vraag is hier niet direct een pasklaar antwoord te geven. De opbrengst van je auto is namelijk afhankelijk van allerlei kenmerken. 


Bouwjaar van de auto: vanzelfsprekend is het belangrijk hoe oud/jong jouw auto is. Een jongere auto brengt veelal een hogere prijs op dan een oudere auto.


Merk en model: heb je het laatste model van een bepaald type auto, dan zal de opbrengst waarschijnlijk hoger zijn dan bij een model dat al één of twee opvolgers heeft. Bij de lancering van een nieuw modeltype daalt vaak de prijs van de vorige. Een model dat voorzien is van allerlei mooie opties op het gebied van comfort, veiligheid en uitstraling brengt doorgaans meer op dan een ‘kale’ auto: een model met geen/of weinig extra’s. 


Lakkleur: auto’s met een neutrale lakkleur zoals zwart, antraciet, grijs of donkerblauw brengen over het algemeen meer op dan bijvoorbeeld rode, gele of lichtgroene auto’s.
Relatief gezien zijn er ook niet veel mensen die een witte auto willen. Auto’s met metallic lak hebben meestal een hogere opbrengst dan auto’s met een normale lak.


Technische staat: de technische staat van je auto is natuurlijk van groot belang voor de opbrengst. Verkeert je auto in een uitstekende technische staat en zijn er geen of nauwelijks onderhoudswerkzaamheden nodig, dan zal de opbrengst hoger zijn dan bij een auto met achterstallig onderhoud.


Schade aan je auto: als de lakschade of overige schade aan je auto vakkundig en volgens de geldende normen is hersteld, hoeft dit geen negatieve invloed te hebben op de opbrengstwaarde van je auto. Heeft je auto lichte schade, dan zullen de reparatiekosten natuurlijk getaxeerd moeten worden. Uiteraard zijn deze reparatiekosten van invloed op de opbrengst van je auto.


Hoogste opbrengst ook door:
- Onderhoudshistorie: zorg dat je de complete onderhoudshistorie van je auto (boekje van de merkdealer) hebt. Hiermee kun je aantonen wanneer welke onderhoudswerkzaamheden door wie zijn verricht.

- APK keuring: zorg dat jouw auto APK-gekeurd is.

- Banden: controleer of er nog voldoende profiel op je zomer- of winterbanden zit en vergeet het vooral niet te vermelden als je nog een extra set velgen met banden hebt.

- Verlichting: zorg ervoor dat alle verlichting van je auto werkt.

- Onder de motorkap: zorg dat het onder de motorkap schoon is zorg voor een juist peil van zowel de motorolie als van de ruitensproeiervloeistof.

- Schoon: zorg ervoor dat de auto van binnen en buiten schoon en opgeruimd is en dat de vlekken uit de bekleding zijn verwijderd. 


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.