Wat is de fiscale waarde van mijn auto?

De fiscale waarde van je auto vormt de grondslag voor de verrekening van het privégebruik door de Belastingdienst. Dit is van belang wanneer de auto zakelijk wordt aangeschaft en ook voor privé wordt gebruikt.


Bepalend voor fiscale waarde

Hoe komt de fiscale waarde van een auto tot stand? De fiscale waarde van een auto bestaat uit de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief BTW (Bruto Toegevoegde Waarde) en BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen). BPM is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen die overigens ook geldt voor bestelauto’s. In de restwaarde zijn ook inbegrepen de accessoires die door of namens de fabrikant of de importeur zijn aangebracht voorafgaand aan het toekennen van het kenteken aan de auto. Onnodig te vermelden dat een auto met een hoge catalogusprijs een hogere fiscale waarde heeft dan een auto met een lagere cataloguswaarde. Met andere woorden: hoe hoger de cataloguswaarde is, des te meer inkomensbelasting je over je auto betaalt. 


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 2
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingOmschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 


© mooieautobesteprijs B.V.