Wat is een vrijwaringsbewijs?

Nadat je auto door ons is overgeschreven krijg je een vrijwaringsbewijs. Met dit document kun je aantonen dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op naam staat van de vorige eigenaar. Met andere woorden: met een vrijwaringsbewijs geef je aan dat je geen eigenaar meer bent van de auto en dat je dus ook niet meer verantwoordelijk bent voor eventuele verkeersovertredingen en verkeersboetes. Ook de houderschapsbelasting (wegenbelasting) stopt automatisch.


Overschrijven en vrijwaringsbewijs

Om een vrijwaringsbewijs te ontvangen dienen we je auto over te schrijven. Dat gaat tegenwoordig volledig digitaal. Het overschrijven van je auto en het vrijwaringsbewijs verzorgen wij ter plekke voor je in ons eigen kentekenkantoor. Anders dan voorheen hoef je dus niet meer naar het kentekenloket (o.a. postkantoor) om je auto over te schrijven en een vrijwaringsbewijs te ontvangen.


Welke gegevens nodig voor vrijwaringsbewijs?

Als je je auto aan ons verkoopt en we je auto dus gaan overschrijven, waarna je van ons een vrijwaringsbewijs ontvangt, dienen we jouw NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats) te ontvangen evenals je telefoonnummer (vast en/of mobiel). Het liefst ontvangen we ook jouw e-mail adres. Voor het betalen van het overeengekomen bedrag moeten we uiteraard ook jouw bankrekeningnummer ontvangen.


Sinds 1 januari 2014 zijn nieuwe maar ook gebruikte auto’s overgeschreven via een zogenoemde kentekencard. Vanaf die datum zijn er geen autopapieren meer voor personenauto’s. Is het kenteken deel 1 van je auto voor 1 januari 2014 afgegeven, dan behoor je in het bezit te zijn van autopapieren. Neem het origineel hiervan mee bij als je je auto aan ons verkoopt en laat overschrijven voor het ontvangen van een vrijwaringbewijs.

Benodigde documenten voor ontvangst van een vrijwaringsbewijs:


1a. Autopapieren

- Kentekenbewijs deel 1A van je auto.
- Kentekenbewijs deel 1B van je auto.
- Overschrijvingsbewijs (deel 2) van je auto.


Of


1b. Kentekencard/kentekenbewijs

- Kentekencard (pasje) van jouw personenauto.
- Deel 1 van de tenaamstellingscode (deze heb je ontvangen bij aflevering van je auto).
- Deel 2 van de tenaamstellingscode (deze kreeg je gelijktijdig met de kentekencard).

Voorafgaand aan de overschrijving van je auto en de ontvangst van een vrijwaringsbewijs
dien je een compleet kentekenbewijs in te leveren. Is je kentekenbewijs niet compleet? Vraag de ontbrekende documenten dan zo snel mogelijk (opnieuw) aan op de website van RDW: www.rdw.nl. Het kan zijn dat de ontvangst van de ontbrekende documenten enige tijd kan duren.


2. APK keuringsrapport

Bij het overschrijven van je auto en de afgifte van een vrijwaringsbewijs dienen we eveneens het originele APK keuringsrapport te kunnen inzien.


3. (Onderhouds)boekjes

Voorafgaand aan de overschrijving en de afgifte van een vrijwaringsbewijs dienen we (onderhouds)boekjes te ontvangen zodat we de onderhoudshistorie van je auto kunnen bekijken.


4. Geldig legitimatiebewijs

Voorafgaand aan het overschrijven van je auto aan en de afgifte van een vrijwaringsbewijs dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) aan ons te overleggen.


5. Bankpas

Neem, als we de auto gaan overschrijven en we het vrijwaringsbewijs aan je afgeven, ook de bankpas mee van het bankrekeningnummer waarop we het overeengekomen verkoopbedrag dienen te storten.


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
Omschrijving



Foto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.