Welke documenten heb ik nodig als ik mijn auto wil verkopen?

Als je auto aan ons verkoopt dienen we de gebruikelijke documenten van je te ontvangen. 


Vanaf 1 januari 2014 zijn zowel alle nieuwe als gebruikte auto’s waaronder bestelauto’s overgeschreven met een kentekencard (pasformaat). Sinds die datum zijn er geen autopapieren meer voor betreffende auto’s.


Heb je een auto waarvan het kenteken deel 1 voor 1 januari 2014 is afgegeven, dan dien je autopapieren te hebben, het origineel hiervan dien je bij verkoop mee te brengen.


Heb je de auto gekocht voor 1 januari 2014, dan dien je de autopapieren te hebben en die bij de verkoop mee te brengen (geen kopieën) 


Benodigde documenten voor de overdracht:


1a. Autopapieren
- Kentekenbewijs deel 1A van de auto die je wilt verkopen.
- Kentekenbewijs deel 1B van de auto die je wilt verkopen.
- Overschrijvingsbewijs (deel 2) van de auto die je wilt verkopen.


Of


Heb je een nieuwe of occasion gekocht NA 1 januari 2014 dan heb je de kentekencard en de 2 tenaamstellingscodes nodig voor het overschrijven van de auto.


1b. Kentekencard/kentekenbewijs
- Kentekencard (pasformaat) van de te verkopen personenauto/bestelwagen.
- 1e deel van de tenaamstellingscode (heb je ontvangen bij aflevering van je auto).
- 2e deel van de tenaamstellingscode (heb gelijktijdig met de kentekencard ontvangen).


Bij verkoop dient een compleet kentekenbewijs te worden ingeleverd. Is je kentekenbewijs niet compleet, vraag de ontbrekende documenten dan (opnieuw) aan op de website van RDW: www.rdw.nl. Je moet er rekening mee houden dat de ontvangst van de aangevraagde documenten enige tijd kan duren. Dan krijg je altijd een kentekencard en de bijbehorende tenaamstellingscodes thuis gestuurd. Je ontvangt geen papieren kentekenbewijs meer.


2. APK keuringsrapport
Als je je auto aan ons verkoopt dienen we ook altijd het originele APK keuringsrapport te kunnen inzien.


3. (Onderhouds)boekjes
Benodigd bij de verkoop zijn ook de (onderhouds)boekjes en/of onderhouds facturen van de auto die je wilt verkopen omdat we hierdoor de onderhoudshistorie van je auto kunnen bekijken. 


4. Geldig legitimatiebewijs
Als je auto aan ons verkoopt dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-card of rijbewijs) te kunnen overleggen.


5. Bankpas
Het overeengekomen verkoopbedrag storten we, na de verkoop en oplevering van de auto op de door jou gewenste bankrekening.


6. Machtiging (als u zelf verhinderd bent)

Mocht u niet zelf kunnen komen, zorg dan voor een geldige machtiging. 


Terug naar FAQ

 


Stap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.