Welke factoren spelen een rol bij de waarde van mijn auto?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de waarde van je auto en wil je weten welk bedrag je uiteindelijk na verkoop krijgt overgemaakt op je bankrekening. Wat is de waarde van je auto en welke prijs kun je er voor krijgen? Er is een groot aantal factoren dat bepalend is voor de waarde van je auto. Hieronder noemen we de belangrijkste factoren.


Leeftijd van de auto

Heel logisch natuurlijk: een jongere auto heeft een hogere marktwaarde dan een oude auto (mooie old-timers uitgezonderd natuurlijk).


Merk en model

Sommige merken zijn ‘waardevaster’ dan andere merken. De aanschafprijs van bijvoorbeeld Duitse auto’s is veelal hoger maar de afschrijving (waardevermindering) gaat minder snel. In zijn algemeenheid geldt dat een tamelijk nieuw model auto een hogere marktwaarde heeft dan een ouder model. Een ‘kaal’ model, dus een auto zonder allerlei opties, heeft een lagere waarde dan een bijzondere/exclusieve uitvoering.


Zwart meest populair

De meeste automobilisten hebben een voorkeur voor een auto met een neutrale kleur zoals zwart, midden-grijs, antraciet of donkerblauw. Een zwarte auto heeft dan ook doorgaans een hogere marktwaarde dan bijvoorbeeld een rode, oranje, roze, knalgele of knalgroene auto. De voorkeur voor witte auto’s schommelt nogal per jaar, oftewel wit is een trendgevoelige kleur voor auto’s. Vele mensen vinden metallic lak mooi. Hopelijk heeft jouw auto metallic lak want vaak levert dat een hogere waarde op dan een auto met gewone lak.

  

Wel/niet gebruiksschade

Als je auto een gebruiksschade heeft gehad hoeft dat geen probleem te zijn voor de hoogte van de waarde van je auto mits deze gebruiksschade vakkundig is hersteld. Als je auto nog steeds gebruiksschade heeft, dan zal natuurlijk bepaald moeten worden wat de kosten voor schadeherstel zullen zijn. Deze kosten zijn uiteraard van invloed op de waarde en dus de prijs van je auto.

  

(Technische) staat van de auto

Natuurlijk is de technische staat van je auto van groot belang. Is je auto in een uitstekende technische staat en zijn er geen grote onderhoudswerkzaamheden nodig, dan is de waarde hoger dan bij een auto met achterstallig onderhoud. Voor de waarde van je auto is het van belang dat je de onderhoudshistorie kunt aantonen.

  

Terug naar FAQStap 1 van 3
Details van de auto

 


Stap 2 van 3
OmschrijvingFoto's
Om het snelst de beste prijs aan u door te kunnen geven, vragen wij u enkele duidelijke foto’s te uploaden. Maak in ieder geval een foto van schuin voor en een foto van het interieur.

 
 
 
 


Omschrijving
Omschrijf je auto in onderstaand veld, vermeld of je recent iets hebt vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem. Benoem ook datgene wat jouw auto uniek maakt, een specifiek soort banden of nieuwe velgen erop gezet? Laat het ons weten!


 


Stap 3 van 3
Jouw gegevens

 
 
 
 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


© mooieautobesteprijs B.V.